rešerše webu







7.10.2011, ToSiPiš.cz: HOMEabcTuristiky.czPohostinství

Zámek v Mnichově Hradišti

Pokud při cestě mezi Mladou Boleslaví a Turnovem budete míjet Mnichovo Hradiště, určitě na chvíli odbočte na malé zrestaurování

Zastavení 1: Plněné domácí knedlíky v Podzámčí

Domácí kuchyně v Mnichově Hradišti

Podzámecká restaurace stojí hned pod zámkem, na adrese Arnoldova 91. Výraznou měrou se profiluje tradiční českou domácí kuchyní. Slovo domácí je třeba podtrhnout. Knedlíky a cokoli dalšího je skutečně domácí! Porce jsou navíc víc než dostatečné. Pokud si dámy objednají plněné ovocné knedlíky, nechají si je zřejmě zabalit na cestu. Na malé občerstvení budou příliš objemné, na nedojedení až příliš dobré.

Adresa:
Podzámecká restaurace
Arnoldova 91, Mnichovo Hradiště 295 01
Web: www.PodzameckaRestaurace.cz

›› Mapa a další reference


Zastavení 2: Jak se vaří U Mydlářů

Vidět Mydláře při práci s masem by možná nikdo vidět nechtěl. Mnichovohradišťský Penzion & Restaurant U Mydlářů, který provozuje Václav Mydlář, ovšem z hlediska kulinářského rozhodně stojí za to navštívit. Adresa: Jiráskova 884.

Dobré pochutnání v Mnichově Hradišti

Přes poněkud fádní exteriér budovy jsme byli kvalitou místních pokrmů doslova zaskočeni. Původně jsme se u Mydlářů chystali hlavně přenocovat, nakonec z toho ale byl nečekaný kulinářský zážitek.

Večeře podávané v hojně zaplněné večerní restauraci byly k dispozici poměrně rychle na stole, velice vkusně připraveny a navíc mimořádně chutné. Restaurant se přitom nalézá prakticky až za městem u výpadovky na silnici R10. Místním je kvalita pokrmů U Mydláře zjevně známá. Pokud budete mít cestu kolem vy, určitě se také zastavte.

Adresa:
Penzion & Restaurant U Mydlářů
Jiráskova 884, Mnichovo Hradiště 295 01
Web: www.uMydlaru.eu

›› Mapa a další reference


Úroveň stravování podle našich zkušeností

  Interiér Obsluha Kvalita jídla
Podzámecká restaurace 3 1 1
Restaurant U Mydlářů 2 2 1

Úroveň ubytování podle našich zkušeností

  Čistota Klid Komfort
Penzion U Mydlářů 2 2 2

Jak hodnotíme? Jako v české škole: Jednička je nejlepší, pětka je nejhorší. Hodnotíme úroveň k deklarovanému charakteru podniku. Všechny jedničky od nás tedy může získat jak čtyřhvězdičkový hotel, tak i vesnická hospůdka. Záleží na tom, do jaké míry daný podnik naplňuje jakost, kterou svým charakterem evokuje. Čtyřhvězdičkový hotel bude mít ve srovnání s vesnickou hospůdkou určitě jiný charakter interiéru a také jiné druhy pokrmů. V obou podnicích však můžeme hodnotit čisté a vkusné zařízení, vstřícný personál a poctivé pokrmy z kvalitních potravin.




›› Zpět